Kayseri Mutfağı


Kayseri Mutfağı

17.09.2022

Kayseri Mutfağı

Kayseri Mantısı

Arabaşı Çorbası

Yağlama

Pastırma ve Sucuk (Şahin Sucuk & Başyazıcı Et Ürünleri)

Kağıtta Pastırma

Kurşun Aşı

Pöç

Yağ Mantısı

Güveç

İçli Köfte

Etli Yaprak Sarma

Develi Cıvıklısı

Tahinli Katmer

Nevzine Tatlısı

Elde Kesme Kadayıf

Gilaburu Suyu

Tarif: Şebit (Kayseri Yağlaması)

Kayseri Mekan Rehberi

1) Kaşık-La

Kayseri’de mantı nerede yenir? Kayseri’yle bütünleşen yöresel lezzetlerin başında mini mini mantısı geliyor malum. Türkiye’nin mantıcısı Kaşık-La Anadolu halkına özgü misafirperverlikle müşterilerini ağırlamakla birlikte Kayseri’ye özgü yöresel yemekleri usta ellerin orijinal tarifleriyle pişiriyor. Katkı malzemesi kullanılmadan tamamen ev yapımı usulüyle hazırlanan yemekler arasında en çok sipariş edileni Kayseri mantısı. Bunun dışında bamya çorbası, yağ mantısı ve Kayseri usulü yağlama da deneyebileceğiniz lezzetler arasında.

Adres: Şeker Mahallesi Osman Kavuncu Bulvarı No: 370 Kocasinan, Kayseri

İletişim: 0352 326 30 75

kaşıkla kayseri mantısı

2) Elmacıoğlu İskender

Tarihi kale, kapalı çarşı ve alışveriş merkezi ile iç içe bir mevkiide yer alan Elmacıoğlu İskender, 1959 yılından bugüne aynı hizmet kalitesine sahip bir işletme. Farklı şubeleri de bulunan Elmacıoğlu’nun şehir merkezindeki en işlek şubesi istasyon. Buraya gelenlerin en çok sipariş ettiği yemeklerin başında incecik yaprak döner ve hakiki tereyağı sosuyla hazırlanan iskenderi, Kayseri mantısı ve yağlaması geliyor. Dilerseniz tadımlık yaprak sarması ve pastırma da isteyebilirsiniz. Göz alıcı bir yemek sonrası ekmek kadayıfı veya künefe ile bu deneyimi taçlandırabilirsiniz.

Adres: Gevhernesibe Mahallesi İstasyon Caddesi No: 33/A-1 Kocasinan, Kayseri (istasyon şubesi)

İletişim: 0352 221 11 64

elmacıoğlu iskender

3) Gubate Restaurant & Kahvaltı Evi

Çerkes kültürüne özgü yemekleri ve doyurucu kahvaltılarıyla Kayseri yerlisinin uğrak noktalarından biri de Gubate. Öyle ki Çerkes mutfağı denilince akla ilk burası geliyor onlar için. Kayseri gezinize başlarken enerji depolamak, güne leziz ve kaliteli bir kahvaltıyla başlamak istiyorsanız burası sizler için en doğru adres olacak. İsmini Çerkes mutfağına özgü mayalı hamur ve patatesli iç harç ile hazırlanan bir çeşit hamur işinden alan Gubate Restoran, Çerkes mantısı ve tepsi mantısıyla da oldukça meşhur. Üstelik bazlama ekmeği de kendi fırınlarında her siparişe özel olarak sıcacık hazırlanıyor.

Adres: Mevlana Mahallesi 6080. Sokak Mehmet Akif Ersoy Caddesi No: 22/C Talas, Aydın Sitesi, Kayseri

İletişim: 0352 290 93 49

gubate restaurant

4) Bereket Develi Cıvıklısı

Kıymalı pide ve Konya etli ekmeğini andıran lezzetiyle Kayseri’nin meşhur Develi Cıvıklısı için doğruca Bereket’e gidiyoruz. Develi Cıvıklısı yemek isteyenlerin kalitesinden emin olduğu Bereket, 30 yılı aşkın tecrübesi ve kurulduğu günden bugüne aynı hassasiyeti sürdüren hizmet anlayışı belli ki Kayseri halkı tarafından onayı almış. Limon ve maydanoz eşliğinde sıcak ve çıtır lezzetin tadına varan arayı pek soğutmuyor burada. Yemek sonrası tahinli cevizli katmer pide veya fıstıklı kaymaklı kadayıf tercih edebilirsiniz.

Adres: Gültepe Mahallesi Şehit Mustafa Şimşek Bulvarı Bağözü Sokak Kayseri

İletişim: 0352 236 01 21

bereket develi cıvıklısı

5) Bağdat Pöç & Tandır

Taş fırında 17-18 saat kadar ağır ağır pişen çok özel yöresel bir yemek var sırada. Pöç, yaklaşık 500 kiloluk dana etinden yalnızca 1,5 porsiyon elde edilebilen nadir bir kısım. Az bulunan bu eti de pişirmenin en doğru yöntemini Bağdat bulmuş. Pöç ile birlikte burada en çok sipariş edilen diğer bir lezzet şüphesiz kuzu tandır. Taş fırında taş güveç içerisinde özel bir baharat karışımıyla uzun uzun pişen bu etler yumuşacık ve bol sulu oluyor. Yanında servis edilen bademli özel pilavı da bu lezzetin keyifli bir eşlikçisi niteliğinde.

Adres: Kiçikapı Mahallesi Vatan Caddesi No: 34/B (Şeker Bankası arkası) Melikgazi, Kayseri

İletişim: 0352 236 22 22

bağdat pöç tandır

6) Çemen’s Gurme & Mutfak

Gurme satış mağazası olarak bu sektöre adımını atan Çemen’s daha sonra atölyesinde Kayseri’ye özgü unlu mamulleri üretmeye başladı. Nihayetinde orijinal tariflerle üretilen bu ürünleri sunabilecekleri bir de restoran açtılar. Kayseri’nin yöresel yemeklerini bir arada tadabileceğiniz Çemen’s kahvaltı menüsüyle danışmanlık aldığı Şef Yunus Emre Akkor ile kahvaltıda ülkenin en iyisi seçilmiş üstelik. Kahvaltı dışında mantı, yağ mantısı, yağlama, bamya çorbası, kağıtta pastırma, tepsi mantısı ve tatlı olarak da meşhur nevzine tatlısını tercih edebilirsiniz.

Adres: Mix Kayseri AVM Aşık Veysel Bulvarı No: 22 Melikgazi, Kayseri – BYZ Garage AVM Selimiye Mahallesi Osman Kavuncu Caddesi No: 421 Melikgazi, Kayseri

İletişim: 0352 333 82 82 – 0352 326 69 55

çemen's gurme mutfak

7) Taşmekan Et Lokantası & Kebap Evi

Kayseri seyahatinde buraya vakit ayırmayan gezginlerin sonrasında pişman olacakları kesin diyerek yeni bir durağa geçiyoruz: Taşmekan. İsminin taş olmasına karşın mekan oldukça sıcak ve manzarası da paha biçilemez. Ayaklarınıza serilen Kayseri manzarasına karşı tadı damağınızda kalacak bir yemek deneyimine hazır mısınız? Burada en çok sipariş edilenlerin başında külbastı, kuzu pizola, kebap çeşitleri, fırında sarımsak, gavurdağı salatası ve son olarak ceviz tatlısı ve incir dolması yer alıyor.

Adres: Erciyes yolu üzeri 11. km Hisarcık, Kayseri

İletişim: 0352 341 21 12

taşmekan et lokantası

8) Kebapçı Şakir

Kayseri’nin en köklü lokantalarından birine çeviriyoruz rotamızı: Kebapçı Şakir. 1926’da kurulan bu kebapçı, salaş ve samimi mekanların her daim barındırdığı o gizli lezzeti harmanlamış yıllar yılı. Pek çok gazeteye çıkmış, takdir ve onur belgeleri kazanmış Şakir’de en çok tercih edilen saç tava. Yanında da bakır bardaklarda sunulan bol köpüklü yayık ayranı macera yaşamadan keyifle doymak isteyenleri her seferinde memnun ediyor.

Adres: Cumhuriyet Mahallesi Tennuri Sokak No: 7/B Kocasinan, Kayseri

İletişim: 0352 231 58 63

kebapçı şakir

9) Kemal Koçak Et Lokantası

Kayseri’de 1. sınıf lüks bir restoranda seyahatinizi taçlandırmak istiyorsanız sizleri Kemal Koçak Et Lokantası’na davet ediyoruz. Her yaştan damak zevkine ulaşabilmeyi hedefleyen Kemal Koçak, 4 ana mutfaktan oluşuyor: döner – iskender, steakhouse, Gaziantep mutfağı, geleneksel Kayseri mutfağı. Yüksek tavanlı, modern dekora sahip ferah bir mekan olarak bu lokantada et yemek gerçekten keyifli bir deneyim olacak. İster yöresel lezzetleri ister özenle pişirilmiş iyi kalite etleri tercih edebilirsiniz. Müşterilerine kendilerini değerli hissetirdikleri kesin.

Adres: Nurihas Mahallesi Erciyes Bulvarı No:38 Melikgazi, Kayseri

İletişim: 0352 352 03 03

kemal koçak et lokantası

10) Hacı Steak House Restoran

Son dönem sosyal medyada oldukça popülerlik kazanan et sunumları furyasında Kayseri’de etlerinin kalitesiyle tanınan Hacı Steak House, protein ve B12 depolamak için kuşkusuz en sulu ve yumuşak adres. Burada her çeşit kebap, doyurucu porsiyonlarda hamburger, lokum, et spagetti, şato, dallas steak ve daha nicesi bambu sunumlar ve ev yapımı özel ekmekler ile servis ediliyor. Başlangıçlar da oldukça iştah açıcı ama kendinizi ete saklayın deriz.

Adres: Bahçelievler Mahallesi Mevlana Caddesi No:21 Talas, Kayseri

İletişim: 0352 333 87 77

hacı steak house restoran

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Kayseri tarihi kaynakça: www.kayserikultur.gov.tr